Wykorzystaj naszą wyszukiwarkę, aby szybko znaleźć potrzebne Ci badanie.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lub przeglądaj nasz kompletny katalog produktów, dostępny w przejrzystym podziale na kategorie, aby znaleźć dokładnie to, czego szukasz.

Badania A-Z

IgE sp. F79 – gluten (gliadyna)

Opis i deskrypcja badania

Czas oczekiwania na wynik
3
Materiał do badania
krew

IgE sp. F79 – gluten (gliadyna) to badanie, które pozwala na wykrycie swoistych przeciwciał IgE skierowanych przeciwko gliadynie, białku obecnemu w glutenie. Alergia na gluten różni się od celiakii i nietolerancji glutenu – powoduje reakcję alergiczną organizmu, która może objawiać się bólami brzucha, wzdęciami, wysypką, a nawet problemami z oddychaniem. Badanie jest zalecane osobom, które po spożyciu produktów zawierających gluten, takich jak pszenica, jęczmień czy żyto, doświadczają objawów alergii.

TAKA CENA TYLKO NA BADANIASKLEP.PL

45,00 

X

Zaloguj się

Kontakt

badaniasklep@kontakt.pl

Mój koszyk
Twój koszyk jest pusty.

Wygląda na to, że nie dokonałeś jeszcze wyboru.