Wykorzystaj naszą wyszukiwarkę, aby szybko znaleźć potrzebne Ci badanie.
Lub przeglądaj nasz kompletny katalog produktów, dostępny w przejrzystym podziale na kategorie, aby znaleźć dokładnie to, czego szukasz.
Badania A-Z
IgE sp. F93 – kakao
Opis i deskrypcja badania
Czas oczekiwania na wynik
3
Materiał do badania
krew
IgE sp. F93 – kakao to badanie diagnostyczne pozwalające na wykrycie swoistych przeciwciał IgE przeciwko alergenom obecnym w kakao. Alergia na kakao jest stosunkowo rzadką alergią pokarmową, ale może powodować nieprzyjemne objawy, takie jak swędzenie w jamie ustnej, wysypka, pokrzywka, bóle brzucha, nudności, biegunka oraz reakcje ze strony układu oddechowego, takie jak kichanie czy kaszel. Diagnostyka alergii na kakao jest istotna, szczególnie dla osób, które odczuwają niepożądane reakcje po spożyciu czekolady, napojów kakaowych czy innych produktów zawierających kakao.