Wykorzystaj naszą wyszukiwarkę, aby szybko znaleźć potrzebne Ci badanie.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lub przeglądaj nasz kompletny katalog produktów, dostępny w przejrzystym podziale na kategorie, aby znaleźć dokładnie to, czego szukasz.

Badania A-Z

P/c. p. gliadynie (AGA) w kl. IgA met. IIF

Opis i deskrypcja badania

Czas oczekiwania na wynik
8
Materiał do badania
krew

Badanie przeciwciał przeciw gliadynie (AGA) w klasie IgA metodą IIF (immunofluorescencji pośredniej) jest stosowane w diagnostyce celiakii oraz innych schorzeń związanych z nadwrażliwością na gluten. Przeciwciała AGA IgA pojawiają się w odpowiedzi na spożywanie glutenu u pacjentów z celiakią, wskazując na aktywną reakcję autoimmunologiczną organizmu, której skutkiem jest uszkodzenie błony śluzowej jelita cienkiego. Metoda immunofluorescencji pośredniej (IIF) umożliwia wizualizację obecności tych przeciwciał poprzez zastosowanie specjalnych znaczników fluorescencyjnych, co gwarantuje wysoką czułość badania. Wykrycie przeciwciał AGA IgA jest szczególnie pomocne we wczesnym wykrywaniu celiakii u osób, które spożywają gluten.

TAKA CENA TYLKO NA BADANIASKLEP.PL

92,00 

X

Zaloguj się

Kontakt

badaniasklep@kontakt.pl

Mój koszyk
Twój koszyk jest pusty.

Wygląda na to, że nie dokonałeś jeszcze wyboru.